ОБҐРУНТУВАННЯ

ОБҐРУНТУВАННЯ

закупівлі Утилізація/видалення сміття та поводження зі сміттям із застосуванням виключення за Особливостями здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України „Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затвердженими постановою від 12.10.2022 № 1178 (далі — Особливості)

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному

реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Відділ освіти Тернівської міської ради Дніпропетровської області, вул.С.Маркова, 9, м.Тернівка, Дніпропетровська область, 51502; код за ЄДРПОУ – 23068809; категорія замовника – Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу

на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних

класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Утилізація/видалення сміття та поводження зі сміттям, ДК 021:2015:90510000-5 Утилізація/видалення сміття та поводження зі сміттям.

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі (у разі наявності): Закупівля без використання електронної

системи, UA-2024-01-25-000439-a.

Розмір бюджетного призначення: 262 548,08 грн з ПДВ. Розрахунок обсягів послуг проведено на підставі норм, затверджених рішенням виконавчого комітету Тернівської міської ради від 30.11.2021 року №281/0/5-21 «Про затвердження норм надання послуг з поводження з побутовими відходами».

Застосування виключення: відповідно до підпункту 5 пункту 13 Особливостей, роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання у випадку відсутності конкуренції з технічних причин, яка повинна бути документально підтверджена замовником.

Особливості здійснення закупівлі: Положеннями Особливостей передбачено, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5млн. гривень, може здійснюватися без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання у випадку відсутності конкуренції з технічних причин, яка повинна бути документально підтверджена замовником, тобто замовник застосовує виняток за Особливостями і укладає прямий договір. За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до цього пункту, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу Х „Прикінцеві та перехідні положення” Закону.

Враховуючи це  постачальником Закупівлі є лише певний суб’єкт господарювання, згідно рішення виконавчого комітету Тернівської міської ради Дніпропетровської області, тобто КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО “ТЕРНІВСЬКЕ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО”

за адресою: вул. Маяковського, 29, м.Тернівка, Дніпропетровська область, 51502.

Обсяг закупівлі: 745,96 м³ з урахуванням потреби замовника до 31.07.2024 року.

Водночас, як передбачено чинним законодавством, під час здійснення закупівель замовники повинні

дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель.

Враховуючи зазначене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі, якнайшвидшого

забезпечення потреби послуг з поводження з побутовими відходами в умовах воєнного стану замовник прийняв рішення про застосування під час здійснення закупівлі вищезазначеного винятку за Особливостями.

З огляду на викладене, рішення замовника про проведення закупівлі відповідає чинному

законодавству.

вгору